نام گوگل معمولاً در ذهن ها مترادف با موفقیت است. از موتور جستجو و جیمیل گرفته تا کروم و درایو، پروژههای این غول فناوری در صدد تسلط بر تمام این صنعتند. اما تمام اقدامات گوگل هم موفقیت آمیز نبوده است. در اینجا 20 محصول Google که دیگر وجود ندارند را معرفی میکنیم.

Google Video (2005-2012)
Google Video را به خاطر دارید؟ نه؟ تعجبی هم ندارد، زیرا حدود 9 سال پیش توسط گوگل متوقف شد. Google Video سرویس رایگان میزبانی ویدیوی این غول فناوری بود که در آن کاربران می توانستند کلیپ های ویدیویی خود را به اشتراک بگذارند. اگر خیلی شبیه یوتیوب به نظر می رسد، اشتباه نمیکنید و کاملاً مشابه بود، اما به اندازه Youtube موفق نبود. در واقع، گوگل یوتیوب را (زمانی که هنوز در مراحل ابتدایی خود بود) مدت کوتاهی پس از راه اندازی سرویس اشتراک گذاری ویدیوی خود خریداری کرد.

Google Reader (2005-2013)
Reader، یک جمعآورنده فید RSS/Atom بود که سرانجام در سال 2013 چندین سال پس از توقف به روزرسانی سرویس توسط گوگل، به کار خود پایان داد. میزان استفاده از این محصول کاهش یافته بود و به گفته مجله Wired، "مردم این روز ها اخبار را به روش هایی متفاوت با زمان راه اندازی گوگل ریدر دنبال میکنند."

Google Talk (2005-2013)
Talk، سرویس پیامرسان اولیه Google بود که به کاربران جیمیل امکان میداد از طریق متن یا صوت با یکدیگر صحبت کنند. نسخه نهایی این برنامه در سال 2013 منتشر شد. کاربران به آرامی به سمت Hangouts هدایت شدند، بسیاری هم به Talk وفادار ماندند تا اینکه در نهایت مجبور به کوچ به سوی برنامه جایگزین شدند.

Google Knol (2008-2012)
این سرویس هم بیش از 9 سال پیش توسط گوگل کشته شد. Knol ، سایتی بود که کاربران می توانستند به طور مشترک مقالاتی در مورد موضوعات مختلف بنویسند و برای مشارکت خود جوایزی هم کسب کنند . زمانی تصور می شد که این سرویس رقیب جدی ویکی پدیا باشد. این اتفاق نیفتاد و درعوض، سایتی که مدعی اشتراک گذاری دانش بود ، به یکی دیگر از مواردی تبدیل شد که گوگل از ادامه راه آنها منصرف شده است.

Google Wave (2009-2012)
Wave که بیش از 9 سال پیش توسط گوگل متوقف، بخشی ایمیل، بخشی برنامه پیام رسانی و بخشی دیگر از رسانه های اجتماعی گرفته تا برنامه ریزی رویداد بود. با این حال این پلتفرم که «فروشگاهی یک مرحلهای برای پیامرسانی با رویکردی به سبک ویکی» معرفی شده بود ، بیش از حد جاهطلبانه به نظر میرسید و کمی بیش از دو سال بعد از عرضه متوقف شد ، زیرا کاربران نتوانستند به اندازه کافی از آن استقبال کنند.

Google Nexus (2010-2016)
Nexus که پنج سال پیش توسعه آن هم خاتمه یافت ، «مجموعه ای از تلفنها، تبلتها و لوازم جانبی پرچمدار اندرویدی گوگل» بود. پشتیبانی از آخرین نسخههای Nexus در نوامبر ۲۰۱۸ بهطور رسمی پایان یافت. مصرفکنندگان از امکان اولین بودن در دریافت آخرین نسخههای اندروید و همچنین قیمت رقابتی این محصولات لذت بردند، اما Google تصمیم گرفت با قیمتی بسیار بالاتر به سراغ Pixel برود.

AngularJS (2010-2021)
AngularJS ، یک «چارچوب ساختاری برای برنامههای وب پویا» تحت جاوا اسکریپت بود که دیگر توسط Google پشتیبانی نمیشود، زیرا این فناوری دیگر قدیمی شده و Angular 2+ کاملاً بهتر از ورژن اولیه است.

Google Play Music (2011-2020)
پس از نه سال، سرانجام به Google Play Music پایان داده شد. سرویس پخش موسیقی و پادکست بسته شده و از کاربران خواسته شد تا به YouTube Music که موفقتر بوده ، متعلق به Google است و دلیل نابودی Google Play Music به شمار می رود ، منتقل شوند.

Google Now (2012-2016)
Google Now یکی از ویژگی های جستجوی گوگل بود که از طریق سیستم عامل Android و iOS خدمات ارائه میکرد. دستیار شخصی فعال با صدا، که جستجوی آنلاین و انجام کارهای مختلف را آسان می کرد، در نهایت با نسخه نسل بعدی، دستیار گوگل، جایگزین شد.

Google+ (2011-2019)
گوگل در سال 2011 تلاش کرد تا از شبکه های اجتماعی استفاده کند، اما هرگز نتوانست با سرویس هایی مانند فیس بوک و توییتر رقابت کند. در سال 2019، Google+ به دلیل «استفاده کم» و آسیبپذیری آن در برابر نقض دادهها سرانجام متوقف شد.

Google Project Ara (2013-2016)
در سال 2013، توسعه Project Ara تحت نظر گوگل آغاز شد، اما این گوشی هوشمند ماژولار هرگز وارد بازار نشد. طرح مفهومی ، یک گوشی هوشمند بود که از «مجموعه ای از بلوک های کوچکتر به سبک لگو تشکیل شده بود که می توانستند در چند ثانیه به هم متصل شده ، چیدمان و تعویض شوند». این پروژه در سال 2016 متوقف شد زیرا تولید آن (حداقل با امکانات آن زمان) بسیار گران بود.

Google Hangouts (2013-2021)
با Hangouts خداحافظی کنید و به Chat سلام کنید. وقتی Allo در سال 2016 منتشر شد ، Hangouts پیشتر موجود بود، اما ورود Chat در سال 2017 آخرین ناقوس مرگ را برای Hangouts به صدا درآورد.

Google Cardboard (2014-2021)
به نظر می رسد که گوگل واقعاً کارش با VR تمام شده است. پلتفرم واقعیت مجازی ارزان قیمت آن، Cardboard، که به درستی به نام نمایشگر مقوایی آن نامگذاری شده است، دیگر وجود ندارد. هم پلتفرم و هم بیننده توسط گوگل حذف شده و به دلیل عدم پذیرش گسترده مصرفکننده یا توسعهدهنده، منبع باز شدند.

Google Loon (2014-2021)
یکی از پروژه های آزمایشی تر گوگل در نهایت در سال گذشته به پایان راه رسید. Loon ، یک پروژه غول پیکر مبتنی بر بالون که هدف آن ارائه دسترسی به اینترنت به مناطق صعب العبور است، برای اجرای دراز مدت بسیار پرهزینه به نظر میرسید.

Google Expeditions (2015-2021)
Expeditions که اخیراً توسط Google متوقف شده است ، به کلاسهای مدرسه اجازه می داد تا از طریق Cardboard Google به سفرهای میدانی مجازی بروند. تجربههای آموزشی همه جانبه برای همیشه از بین نمیروند ، آنها به برنامه هنر و فرهنگ Google منتقل شدهاند.

Inbox by Google (2015-2019)
Inbox by Gmail برای خدمت به عنوان یک برنامه ایمیل در کنار Gmail با ویژگیهایی مانند تعویق و بستهبندی ایجاد شده بود. این برنامه در سال 2015 راه اندازی شد، اما تنها چهار سال بعد، پس از اینکه گوگل بیشتر ویژگی های اصلی آن را در جیمیل گنجانید، این برنامه هم به پایان عمر خود رسید.

Google Daydream (2016-2019)
پلتفرم واقعیت مجازی گوگل، Daydream، در سال 2016 وارد صحنه شد، اما در سال 2019 به دلیل تعداد کاربران متزلزل از بین رفت. علاوه بر این، غول فناوری پروژه هدست Daydream View خود را هم متوقف کرد. به جای واقعیت مجازی ، گوگل از آن زمان به واقعیت افزوده روی آورده است.

Google Allo (2016-2019)
Allo، برنامه پیامرسانی فوری گوگل، در سال 2019، فقط سه سال پس از آغاز به کار، راه "دودو" (پرنده باستانی که اکنون منقرض شده است!) را طی کرد. این سرویس پس از به روز رسانی ، به Google Chat تغییر نام داد.

Google Clips (2017-2019)
دوربین کوچک گیره دار گوگل، Clips، بهمنظور فیلمبرداری خودکار از لحظات ارزشمند با عزیزانتان طراحی شده است. اما آنطور که قول داده بود عمل نکرد. نتایج ناامید کننده این محصول در دنیای واقعی، همراه با برچسب قیمت نسبتاً بالای آن، به این معنی بود که دستگاه هرگز مورد توجه واقع نخواهد شد.

Google Glasses (از بین نرفته ، اما…)
Google Glass در سال 2012 عرضه شد و به نظر می رسید که جهان و دیدگاه ما را متحول می کند. اما لوازم جانبی مد هوشمند هرگز به طور کامل مورد قبول واقع نشدند ، عمدتاً به دلیل هزینه بالا ، ظاهر ناخوشایند آن و مهم تر از همه نگرانی های حفظ حریم خصوصی. گوگل این محصول را در سال 2015 به صورت عمومی عرضه کرد ، اما چند سال بعد با نسخه جدیدی جایگزین شد که از آن زمان به عنوان ابزار محل کار توسط سازندگانی مانند بوئینگ و جنرال الکتریک استفاده شده است.
منبع: MSN.com